2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft benoemt Nederlandse dienstverlener True tot Microsoft Azure Specialist for Independent Software Vendors (ISV’s). Daarmee treedt True in het rijtje van de eerste drie Nederlandse organisaties die zichzelf Azure Cloud-specialist voor ISV’s mogen noemen.

Microsoft bedeelt de titel toe aan partners die Azure Cloud succesvol weten aan te bieden voor de de app-ontwikkeling en cloudmigraties van ISV’s. Daarbij hoort ondersteuning met migraties naar Azure Cloud en het ontwerpen, inrichten en volledige beheren van Azure Cloud. True spitst het laatste toe op softwareontwikkelaars en SaaS-bedrijven. Hiervoor wordt de organisatie met de Microsoft Azure Specialist for ISVs-titel beloond.

De stempel bevestigt dat een Azure Cloud-dienstverlener aan eisen rondom technisch expertise en ervaring voldoet. Wereldwijd zijn er 35 Microsoft Azure Specialists for ISVs; in Nederland drie.

Veronica Correa Labad, Channel Sales Manager Azure ISVs bij Microsoft, vult aan dat de titel meer inhoudt dan een middel om als dienstverlener mee naar buiten te treden. “We brengen partners bij elkaar: zowel Azure Cloud-specialisten als ISV’s. Het draait om samenwerking in het bouwen en optuigen van apps op het platform.” Het feit dat True doorgaans open source opereert draagt dan ook ongetwijfeld aan de erkenning bij.

De weg naar Azure Marketplace

Labad vult aan dat Azure Cloud-specialisten een springplank naar de Azure Marketplace kunnen bieden voor ISV’s. De weg hiernaartoe is iets complexer dan het ontwikkelen van een applicatie, uploaden en achteroverleunen. Technische voorwaarden moeten worden geschept. Met de titel erkent Microsoft dat een partner als True de benodigde kennis en contacten heeft om het traject voor een SaaS-bedrijf of softwareontwikkelaar begaanbaar te maken.

Tip: Microsoft vernieuwt Azure Arc, Azure Synapse en Power Platform