Epicor neemt business intelligence (BI)-leverancier Grow over. Met de overname wil Epicor bedrijven extra mogelijkheden bieden voor het vergaren en analyseren van zakelijke data.

Met Grow krijgt Epicor een platform in handen dat zakelijke gebruikers helpt met data-ingestie, data prep, het maken van visualisaties en het delen van de visualisaties. Het Grow-platform biedt eindgebruikers inzicht in data uit alle mogelijke bronnen, om betere zakelijke beslissingen te nemen.

Gebruikers van Grow krijgen niet alleen data uit eigen bronnen, maar ook uit meer dan 150 integraties met oplossingen van derde partijen. Denk hierbij aan Salesforce, Amazon Redshift, Freshbooks, HubSpot en QuickBooks.

Voorlopig nog geen integratie

Opvallend is dat Epicor nog geen integratie van Grow met zijn eigen platform overweegt. Volgens Epicor krijgen gebruikers met Grow meer analytics-mogelijkheden van niet-Epicor aanbieders. Klanten hebben hierdoor meer keuze welk platform zij voor het analyseren van hun data en BI willen gebruiken. Epicor laat klanten hiervoor third-partyplatform Phocas gebruiken.

Toekomstige ontwikkelingen

Experts verwachten echter dat de integratie van het Epicor-platform met het Grow-platform niet lang op zich zal wachten. Hiervoor moeten nog wel veel connectors worden gebouwd. Als die connectors er eenmaal zijn, wordt hiermee de analytics-functionaliteit van het Epicor-platform flink uitgebouwd. Ook verwachten zij dat de leverancier zijn huidige EDR-oplossing naar het Grow-platform gaat migreren. Hoeveel één en ander moet kosten, blijft volgens de experts nog gissen.