2min

SCOS introduceert Primeur Data One. De oplossing maakt het mogelijk om veilige datastromen tussen silo’s aan te leggen.

Softwareprovider SCOS specialiseert in veilige file transfer-oplossingen. Vandaag introduceert de organisatie Data One, een oplossing voor datatransfers, -transformaties en -integraties. Data One wordt ontwikkeld door Primeur, een Italiaanse developer. SCOS biedt de oplossing in de Benelux aan.

Data Mover, Shaper en Watcher

Data One bestaat uit drie componenten: Data Mover, Data Shaper en Data Watcher. Elk component kan afzonderlijk worden ge├»nstalleerd, op een platform en netwerklocatie naar keuze. Zo maakt Data Mover het mogelijk veilige datastromen tussen data silo’s aan te leggen. De module bevat een leveringsmechanisme en antivirusscanner. Integraties met IBM Sterling Connect en Axway Amplify worden ondersteund.

Data Shaper is er op zijn beurt voor datatransformaties. De module herformatteert bestandssoorten en -inhoud om data leesbaar te maken voor de bestemming van een transfer.

Data Watcher biedt tot slot inzicht in de technische prestaties van transfers en integraties. De module rapporteert over mogelijke problemen. De meldingen van Data Watcher zijn bovengemiddeld gedetailleerd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een alert te genereren wanneer data een half uur later aankomt dan verwacht. De alerts van andere oplossingen zijn doorgaans beperkt tot een mislukte of geslaagde transfer.

Contract Oriented Architecture

Data One gebruikt de COA-architectuur, oftewel Contract Oriented Architecture. COA verdeelt alle integratiedatastromen in drie hoofdstappen: invoer, transformatie en output. De policies van elke stap zijn afzonderlijk instelbaar. Dit maakt het mogelijk om de configuraties van bestaande datastromen te hergebruiken.

REST API’s en AWS Lambda

Binnen de COA vind je de Event Manager. De module is verantwoordelijk voor de uitvoering van elke fase van een datastroom. Wil je een datastroom bijvoorbeeld configureren om uit te schakelen na een gebeurtenis in een applicatie, dan geef je de opdracht via de Event Manager. De module luistert naar REST API’s, AWS Lambda events en handmatige opdrachten.