1 min

Rackspace Technology en Cohesity slaan de handen ineen voor dataprotectie van VMware-workloads en introduceren Rackspace Data Protection.

Beide partijen willen het bedrijven makkelijker maken workloads in VMware-cloudomgevingen beter te beschermen. Rackspace Data Protection biedt bedrijven beheerde backup en recovery en adviesdiensten. Dit alles in een oplossing die het gebruik van meerdere oplossingen vervangt.

Cohesity DataProtect vormt basis

Rackspace Data Protection is gebaseerd op Cohesity DataProtect. Deze oplossing biedt backup- en recoveryfunctionaliteit voor workloads uit VMware-omgevingen, maar ook het ontdekken en voorkomen van ransomware-aanvallen. Dit door het maken van onveranderbare snapshots, waarmee versleuteling van data kan worden voorkomen. Daarnaast helpt technologie op basis van machine learning klanten met het ontdekken van afwijkend gedrag, verborgen bedreigingen en het geven van alerts.

Andere functionaliteit helpt klanten met het versnellen van de recoveryprocessen bij onverwachte incidenten. De snapshots maken het beheerders met complete snapshots mogelijk tot op detail restores uit te voeren naar ieder tijdstip in het verleden.

Opvoeren opslagcapaciteit

Verder maakt de technologie opslag- en beschermingscapaciteit op te voeren, terwijl op hetzelfde moment de data- en opslagfootprint wordt verkleind. De gebruikte technologie voorkomt complexe en dure upgrades voor on-premises verplaatsacties. Daardoor kunnen bedrijven makkelijk opschalen.

Verder helpt de oplossing bij het optimaliseren van de opslagcapaciteit en de bewegelijkheid van de data. Dit onder meer via de-duplicatie en compressie. Het moet de data-footprint van klanten verminderen, waardoor er ook weer minder potentiële aanvalsoppervlakken ontstaan.

De oplossing is per direct beschikbaar.

Tip: Cohesity Back-up-as-a-Service vanaf nu beschikbaar in Europa