1 min

Dell Technologies en Snowflake slaan de handen ineen voor een gezamenlijke oplossing. Het verbindt data van on-premises storage met de Snowflake Data Cloud.

De samenwerking moet ervoor zorgen dat op Dell-infrastructuur opgeslagen data toegankelijker wordt. Snowflake Data Cloud is een cloudgebaseerd dataplatform dat data uit verschillende clouddiensten en SaaS-applicaties -en dus nu ook vanaf on-premises storage-infrastructuur- samenbrengt in een enkele omgeving. Dit voorkomt afzonderlijke data warehouses en data lakes om data binnen bedrijven te delen.

On-premises object storage

De samenwerking richt zich vooral op de data op on-premises object storage arrays. De gegevens kunnen aan het dataplatform worden toegevoegd. De data blijven echter lokaal opgeslagen, zodat zij voldoen aan diverse compliance- en governance-vereisten. Het moet bedrijven uiteindelijk flexibelere mogelijkheden bieden voor hun gegevens in multi-cloudomgevingen. Hierdoor kunnen zij zowel on-premises data als cloudgebaseerde data gebruiken, terwijl zij blijven voldoen aan alle wet- en regelgeving hiervoor.

De gecombineerde oplossing van Dell Technologies en Snowflake moet in de tweede helft van dit jaar klaar zijn. Ook komen diverse gezamenlijke productintegraties beschikbaar.

Tip: Dell Technologies breidt APEX-diensten uit met Cyber Recovery vanuit de cloud