Pure Storage lanceert twee nieuwe producten en meerdere updates van Portworx, een portfolio van storageoplossingen voor Kubernetes.

Pure Storage ontwikkelt software en hardware voor storage. Onder het hardware-aanbod vind je de FlashArray-serie, een populaire productreeks onder organisaties met eigen datacenters. Onder het software-aanbod vind je Pure as-a-Service, een oplossing voor het centrale beheer van meerdere storagebronnen.

In 2020 werd het softwareportfolio drastisch uitgebreid. Pure Storage nam Portworx over, een ontwikkelaar van dataservices voor Kubernetes. Sindsdien verleent Pure Storage een handvol dataservices voor Kubernetes, waaronder persistent storage en disaster recovery. Het aanbod is zojuist uitgebreid met twee nieuwe oplossingen en meerdere updates.

Nieuw in Pure Storage Portworx

Allereerst is Portworx Data Services vanaf nu algemeen beschikbaar. De preview van de database-as-a-service-oplossing voor Kubernetes verscheen in 2021 en maakt het sindsdien mogelijk om populaire database management-systemen in een handomdraai op Kubernetes uit te rollen. Populaire systemen als Cassandra, Kafka, PostgreSQL, RabbitMQ, Redis en Zookeeper worden ondersteund. Het maakt niet uit waar de onderliggende hardware draait. Databases en -services zijn centraal beschikbaar in een Kubernetes-omgeving. Pure Storage hanteert een pay-as-you-go-model: klanten betalen uitsluitend voor de data die wordt verwerkt.

Ten tweede introduceerde Pure Storage een as-a-service-variant van Portworx PX-Backup. Portworx PX-Backup is al langer beschikbaar voor het backuppen en herstellen van data en applicaties in Kubernetes. Klanten nemen een groot deel van het integratiewerk voor rekening. Daar brengt de as-a-service-variant verandering in. De nieuwe optie haakt automatisch in op een bestaande omgeving. Portworx PX-Backup herkent de onderdelen van clusters en kan vervolgens aan de slag met het maken van backups en herstellen van apps.

Ten derde lanceerde Pure Storage meerdere updates van Portworx Enterprise, een bestaande oplossing voor persistent storage in Kubernetes. Portworx Enterprise is vanaf nu geschikt voor de dienstverlening van datacenters aan meerdere tenants. Storagecapaciteit is per tentant instelbaar, evenals IOPS en bandbreedteverbruik. Daarnaast zijn Kubernetes apps vanaf nu uit te rollen in 5G- en edge-omgevingen. Tot slot worden KubeVirt en OpenShift-virtualisatie ondersteund.

KubeCon 2022

De twee nieuwe oplossingen zijn per direct verkrijgbaar. De updates voor Portworx Enterprise verschijnen binnen de tweede helft van dit jaar. Pure Storage deelde het nieuws op KubeCon 2022, de jaarlijkse conference van de Cloud Native Computing Foundation. Techzine is op locatie in Valencia, Spanje. In dit overzicht vind je de belangrijkste aankondigingen.