Dell breidt het APEX Data Storage Services-portfolio uit met een customer-managed optie. Klanten behouden controle over hun file storage en block storage terwijl Dell upgrades en onderhoud levert.

APEX is een aanbod van as-a-service infrastructuur. Systemen worden geleverd als diensten en klanten kunnen zonder hoge opstartkosten aan de slag.

Dell lanceerde onlangs een customer-managed optie in het APEX Data Storage Services-portfolio. De oplossing geeft klanten meer controle over hun resources dan de huidige managed APEX Data Storage Services-diensten.

Besparingen variëren van 19 tot 33 procent. Dell lanceerde een bijbehorende tool om de kosten te berekenen. De tool houdt rekening met dataservices, prestatieniveaus, basiscapaciteit en de abonnementsperiode.

Dell managed services

Sinds de introductie van APEX levert Dell APEX Private Cloud en APEX Hybrid Cloud, twee customer-managed oplossingen voor hyperconverged infrastructuren. De oplossingen zijn bedoeld voor IT-afdelingen die willen switchen naar een usage-based prijsmodel en genoeg middelen in huis hebben voor infrastructuurbeheer.

Devon Reed, vice president product management voor APEX, gaf aan dat Dell de onderliggende infrastructuur configureert voor klanten van APEX Data Storage Services. Klanten beslissen zelf over prestatieniveaus en methodologie, maar Dell kiest de infrastructuur, levert de systemen op locatie en krijgt de technologie aan de praat.

Doelgroep

Ook ontvangen klanten support en lifecycle services als patches en upgrades. Volgens Reed is de dienst gericht op organisaties die ervaring hebben met storage en over infrastructuurbeheerders beschikken, maar nog niet op een volledig beheerde infrastructuur willen overstappen. Hij voegde toe dat 40 tot 60 procent van de klanten aan die beschrijving voldoet.

Tip: PowerStore, PowerMax, PowerFlex, PowerScale, Object Scale; Dell storage kent vele smaken