2min

DataCore werpt een licht op OpenEBS Mayastor 2.0, de eerstvolgende update van de container attached storage-oplossing voor Kubernetes.

OpenEBS Mayastor werd in november 2021 door DataCore overgenomen. Organisaties gebruiken de container attached storage (CAS)-oplossing om Kubernetes-omgevingen van storage te voorzien. OpenEBS Mayastor is een van de populairste CAS-oplossingen van het moment.

Het team van Mayastor werkt op dit moment aan de release van versie 2.0. De releasedatum is nog niet bekend, maar de aankomende functies staan in steen. DataCore wierp onlangs een licht op de eerstvolgende update.

OpenEBS Mayastor 2.0

Mayastor 2.0 introduceert een reeks nieuwe high-availability redundancy-opties. “De verbeteringen zijn ontworpen om gegevensverlies te voorkomen door data om mislukte input/output-paden heen te leiden”, vertelde de organisatie. Ook maakt de release het mogelijk om thin provisioning (TP) toe te passen op Kubernetes storage volumes. Als gevolg wordt de beschikbare storage efficiënter door een container gebruikt wanneer de container onverwachts opschaalt.

DataCore benadrukt dat de release is ontworpen voor edge-omgevingen. Daar wint Mayastor volgens de organisatie steeds meer terrein. “OpenEBS bevindt zich in een hypergroeifase”, vertelde Mike Turnlund, Head of Field Operations for Containerized Storage bij DataCore Software. “De populariteit breidt snel uit naar clusters in edge-omgevingen. Het aantal OpenEBS Kubernetes storage volumes groeide in het derde kwartaal van 2022 naar 4,5 miljoen, een stijging van 400 procent ten opzichte van vorig jaar.”

Container attached storage

Kubernetes maakt het mogelijk om containers uit te rollen, op te schalen en te beheren. In tegenstelling tot virtuele machines kunnen containers een gemeenschappelijk besturingssysteem gebruiken, waardoor hardware efficiënter wordt benut. Net zoals virtuele machines hebben containers een storagebron nodig. Kubernetes-omgevingen draaien vaak op een extern block storage- of file storage-systeem. In de afgelopen jaren wint een nieuwe aanpak steeds meer terrein.

Container attached storage (CAS)-oplossingen maken het mogelijk om storage als containers in Kubernetes clusters uit te rollen. De storagecontainers kunnen in dezelfde Kubernetes pods en clusters worden uitgerold als de containers waarvoor de storage benodigd is. Als gevolg kan CAS een hogere snelheid en lagere latency bieden dan traditionele, externe storagesystemen.

Tip: DataCore Bolt gaat voor een schot in de Kubernetes storage-roos