Rubrik versnelt herstel Microsoft 365-data met nieuwe API

Rubrik versnelt herstel Microsoft 365-data met nieuwe API

Rubrik komt in de komende maanden met een Microsoft 365 Backup-integratie. Dit om het gegevensherstel sneller te laten verlopen.

De aankondiging speelt in op Microsoft 365 Backup, dat tijdens de Inspire-conferentie onthuld is. Deze feature moet het herstel van grote volumes OneDrive-, Sharepoint- en Exchange-data versnellen.

Rubrik ziet die nieuwe feature wel zitten, zeker nu uit onderzoeksdata van het bedrijf blijkt dat SaaS-applicaties het vaakst doelwit van cyberaanvallen zijn. “De nieuwe maatstaf voor een succesvolle cybersecurity-posture is hoe snel organisaties kunnen herstellen van aanvallen en kunnen voorkomen dat bedreigingen hun activiteiten stopzetten”, aldus Rubrik-CEO Bipul Sinha.

Syntex1

Nieuwe mogelijkheden

Microsoft 365 Backup biedt backup- en herstelmogelijkheden voor de SaaS-applicaties. Microsoft stelt hiervoor ook Backup API’s beschikbaar, zodat techpartners applicaties bovenop de nieuwe feature kunnen bouwen

De integratie van Rubrik maakt gebruik van die Backup API’s. Hierdoor moet de bedrijfscontinuïteit van Rubrik-klanten gegarandeerd zijn. Grote hoeveelheden Microsoft 365-data moeten snel te herstellen zijn.

Daarnaast wil Rubrik de herstelbaarheid maximaliseren, middels backupopties voor Azure AD-gebruikers en -groepen. Het is mogelijk om AD-objecten automatisch opnieuw te creëren en data inclusief bijbehorende rollen en permissies te herstellen. “Implementeer daarnaast meer holistische bescherming voor Microsoft 365 Exchange, SharePoint, OneDrive en Teams”, vult Rubrik aan.

Verder wil de backupleverancier met de nieuwe stap gegevensbeheer meer centraliseren in de Rubrik Security Cloud. Dit om de bescherming van Microsoft 365 en andere SaaS, hybride- en multicloudomgevingen binnen één platform te automatiseren.

Tip: Rubrik integreert zero-trustplatform met generatieve AI van Microsoft