1 min

Snowflake heeft onlangs Ponder overgenomen. Met de overname krijgt Snowflake software in handen voor meer Python-mogelijkheden in de Data Cloud.

Snowflake wil met de overname, waarvan de financiële details niet bekend zijn gemaakt, vooral klanten helpen makkelijker op Python gebaseerde Snowpark-zoekvragen te kunnen uitvoeren op het platform.

De oplossing Snowpark biedt data engineers en data scientists een set runtimes en libraries die veilig non-SQL-code kunnen uitrollen en verwerken in het overkoepelende Snowflake Data Cloud Platform.

Snowflake ontdekte daarnaast ook dat veel gebruikers tegenwoordig vaak Python gebruiken met de zoekvragen binnen Snowpark. Ook ziet het platform dat de integratie van Streamlit ervoor heeft gezorgd dat het geheel in Python ontwikkelen van interactieve applicaties een flinke groei heeft doorgemaakt.

Volgens Snowflake rechtvaardigen deze ontwikkelingen de overname van Ponder. Met de technologie van dit bedrijf krijgen ontwikkelaars nieuwe Python-functionaliteit. Via de op deze programmeertaal gebaseerde data workflows kunnen ontwikkelaars een brug slaan tussen data science libraries en de plekken waar de data zich bevindt.

Betere toegang tot Modin

Daarnaast krijgen Snowflake-gebruikers door de overname ook betere toegang tot de open-source library van schaalbare ‘panda operations’ Modin. Modin wordt door Ponder beheerd.

Snowflake heeft nog niet bekendgemaakt hoe de technologie van Ponder in het Snowflake Data Cloud Platform worden geïntegreerd.

Lees ook: Tijdens Summit 2023 breidt Snowflake de basis voor data-apps fors uit