1 min

Cohesity integreert zijn suite van AI-tools met Amazon Bedrock. Dit moet klanten meer probleemloze opties geven voor het gebruik van de onderliggende AI-modellen. De integratie is onmiddellijk in preview beschikbaar.

Cohesity lanceerde eerder dit jaar zijn Cohesity Turing-portfolio van AI-tools voor zijn dataprotectie- en beheerplatform en maakt dit nu breder beschikbaar. Dit verloopt via integratie van de suite van AI-tools met Amazon Bedrock van AWS.

De AI-functionaliteit van de techgigant wordt onder meer gebruikt om bepaalde features van Turing te laten draaien. Dit kan bijvoorbeeld verlopen via de diverse API-integraties die het AWS Bedrock-platform biedt voor het gebruik van (generatieve) AI-modellen.

Cohesity heeft al eenzelfde samenwerking met Google Cloud voor een integratie met diens Vertex AI-portfolio.

Eigenschappen Cohesity Turing

Cohesity Turing stelt beheerders in staat data uit het platform van Cohesity te doorzoeken met behulp van natural language-commando’s. Daarnaast stelt de tooling gebruikers in staat datapatronen te doorzoeken voor het ontdekken van bijvoorbeeld het niet-geautoriseerd gebruik van bestanden.

Verder helpt Turing bedrijven met het implementeren van zogenoemde Retrieval Augmented Generation (RAG)-informatie. Dit is een door Meta ontwikkelde ML-techniek die zakelijke ontwikkelaars gebruiken voor hun AI-projecten.

Lees ook: Beveilig AWS-data met Cohesity Cloud Services BaaS