2min

Tags in dit artikel

, ,

De nieuwe mogelijkheden van BigID leiden tot betere classificering, labeling, curatie, cataloging en cleansing van AI-trainingsdata. Dit om meer beveiligingsmechanismen in Microsoft Copilot in te bouwen.

Hiermee breidt BigID zijn mogelijkheden in korte tijd verder uit. Eerder deze week kondigde het tijdens de RSA Conference al dual-scanning voor cloud-native workloads aan. Die uitbreiding is net als de gerichte Copilot-aankondiging bedoeld om het platform voor het controleren van gereguleerde, persoonlijke en gevoelige informatie te versterken.

Om de kwaliteit van trainingsdata van Microsoft Copilot te verbeteren, maakt BigID in de basis gebruik van scanningtechnieken. Door deze technieken kunnen nieuwe inzichten in gevoelige informatie worden verkregen, zelfs in versleutelde- en ongestructureerde datasets, voor het ontwikkelen van veiligere en betrouwbaardere AI-modellen. Microsoft Copilot is daar een voorbeeld van, maar ook andere modellen kunnen worden versterkt met de nieuwe functies van BigID. Een zorgvuldig cleansingproces garandeert dat data van hoge kwaliteit wordt gebruikt, met als resultaat een accuratere en betrouwbaardere output van het AI-model.

Security

Gebruikers kunnen in dit proces de classificatietechnologie van BigID inzetten. Daarbij werkt BigID samen met Microsoft, zodat gebruikers kunnen profiteren van nauwkeurige en gestandaardiseerde classificatie en labeling via de governance-oplossing Microsoft Purview. Op die manier kunnen security policies worden geïmplementeerd, wat de algehele security van Copilot moet verbeteren.

Tot slot moet de samenwerking met Microsoft organisaties in staat stellen op een efficiënte wijze gevoelige persoonlijke data uit Microsoft-oplossingen te vinden, mappen en beheren. Door hier BigID voor in te zetten kan het voldoen aan privacywetgeving en -richtlijnen vereenvoudigen.

Tip: BigID komt met BigAI