Microsoft geeft Fabric real-time inzicht in datastromen

Microsoft geeft Fabric real-time inzicht in datastromen

Microsoft heeft zijn data-analyseplatform Fabric een Real-Time Intelligence-update gegeven. Met deze feature zijn bedrijven in staat in real-time data streams toe te voegen, te analyseren en hierop actie te ondernemen.

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie Build 2024 van Microsoft maakte de techgigant bekend dat zijn data-analyseplatform Fabric bedrijven gaat helpen meer acties uit voeren binnen hun zogenoemde ‘data estate’. Er wordt onder meer gesproken over het vergaren van informatie en analyseren van data om apparatuur stil te zetten, tot aan het rapporteren van een fout op een betaalpagina.

Met de introductie van Real-Time Intelligence in Microsoft Fabric krijgen beheerteams onder meer tot op de minuut specifieke en recente inzichten in hun data-omgevingen. Deze data hoeven niet eerst naar een andere (analyse)-oplossing te worden gepusht, maar is direct vanuit één end-to-end tool beschikbaar. Bedrijven kunnen hierdoor hun beslissingsprocessen verbeteren en vooral sneller uitvoeren, stelt Microsoft.

Combinatie eerdere tooling

Meer specifiek combineert Real-Time Intelligence twee eerdere ondersteunende oplossingen voor het Fabric-platform; Synapse Real-Time Analytics en Data Activator. Deze diensten vormden met vijf anderen -Data Factory, Synapse Data Engineering, Synapse Data Science, Synapse Data Warehouse en Power BI-de analytics-laag binnen het SaaS-platform voor data-analyse.

Microsoft-fabric-1

Real-Time Intelligence helpt nu beter met het ophalen van streaming data uit Microsoft-bronnen, cloudaanbieders en andere derde partijen. Dit gebeurt met behulp van direct meegeleverde connectoren. Met low-code- of rich-code features van Microsoft kunnen bedrijven deze data streams vervolgens transformeren, bevragen voor directe visuele inzichten of acties opzetten op basis van specifieke events. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het versturen van een alert wanneer een bepaalde machine oververhit raakt.

Overige ondersteuning en Fabric-updates

Daarnaast wordt Real-Time Intelligence ondersteund door de Real-Time Hub. Dit is een enkele locatie voor het ontdekken, beheren en consumeren van alle in beweging zijnde data, inclusief gegevens uit onder andere IoT-sensoren, weblogs en gebruikers click-streams.

Microsoft Real-Time Intelligence is nu nog in preview.

Lees ook: Microsoft Fabric moet een dataplatform zijn voor het AI-tijdperk