Amazon en Seagate zijn een samenwerking aangegaan voor het uitbrengen van “The Seagate Duet”: een externe harde schijf die gesynchroniseerd kan worden met de cloud. Het product is in de Verenigde Staten binnenkort te verkrijgen via een pre-order voor ongeveer 93 euro. Wanneer de schijf in Europa te verkrijgen is, is nog even afwachten.

Je krijgt bij het product één jaar onbeperkte opslagruimte op Amazon Drive, wat een waarde vertegenwoordigd van 55 euro. Tot nu toe is dit wel alleen voor nieuwe klanten uit de Verenigde Staten.

De harde schijf heeft 1 TB opslagruimte en wordt ondersteund met USB 3.0, voor snelle lokale bestandsuitwisselingen. Je moet echter geen SSD-snelheid verwachten want de Duet is voorzien van een HDD.

The Seagate Duet synchroniseert alle data vanaf de harde schijf naar de cloud, geeft klanten een dubbele back-up en toegang tot Amazon Drive apps. Daarmee kan je ook je tablet en/of telefoon mee synchroniseren en back-ups maken. Zodat je nooit meer je bestanden kan kwijtraken. Verder is The Seagate Duet een licht gewicht onder de externe harde schijven. Hij is dun en klein.

Vanaf 10 december worden de eerste exemplaren verscheept. Verzending binnen de Verenigde Staten is gratis. Voorlopig is het nog niet mogelijk om vanuit Europa The Seagate Duet te bestellen, maar de verwachting is dat dit binnenkort wel kan.