2min

Huawei heeft bekendgemaakt welke smartphones een update kunnen verwachten naar Android 7.0 Nougat en Emotion UI 5.0. Op die lijst staan enorm veel toestellen die dit jaar zijn geïntroduceerd en een enkeling van vorig jaar. Twee belangrijke toestellen uit 2015, namelijk de Huawei P8 en de Huawei Mate S staan niet op de lijst en het lijkt erop dat die geen upgrade krijgen.

Het Chinese Huawei heeft een lijstje gepresenteerd met toestellen die een upgrade gaan krijgen naar Android 7.0 Nougat en Emotion UI 5.0, op de lijstje staan veel bekende smartphones zoals de Huawei P9 (review), de Mate 8, P9 Plus, P9 Lite, Nova en de Nova Plus. Stuk voor stuk allemaal toestellen die ook wel een upgrade verdienen gezien de toestellen nog niet zo heel lang verkrijgbaar zijn. We missen echter wel twee toestellen op het lijstje en dat zijn de Huawei P8, het absolute vlaggenschip van het Chinese merk in 2015 en de Huawei Mate S, een ander vlaggenschip. Twee toestellen doe ook zeker een upgrade verdienen, Samsung komt er ook niet mee weg om de Galaxy S6 (Edge) niet meer te updaten, dus ook Huawei zal over de brug moeten komen, of dat ook gaat gebeuren is nog even afwachten.

Dat Huawei voornemens is om zo’n groot aantal toestellen te voorzien van updates is op zich al een goede vooruitgang, Huawei staat helaas niet bekend om de snelheid waarmee het updates beschikbaar stelt voor zijn smartphones. Mogelijk heeft het zich dat aangetrokken en wil het dit jaar zijn updatebeleid verbeteren, hopelijk trekt het bedrijf zich deze berichtgeving dan ook aan en krijgen de twee vergeten toestellen ook nog een update.