1 min

Huawei heeft op zijn Chinese website bekendgemaakt dat alleen recente high-end smartphones op een update naar Android 6.0 Marshmallow hoeven te rekenen. Op het lijstje met toestellen dat is gepubliceerd prijken de Huawei G7, P8, Mate7 en Mate S. De Huawei Ascend P7 van april vorig jaar ontbreekt op het lijstje.

De Android-updates voor de Huawei-toestellen laten daarnaast nog wel even op zich wachten. Huawei moet nog beginnen met de ontwikkeling van de updates, het bedrijf verwacht pas ergens volgend jaar de eerste updates te kunnen verspreiden. Daarnaast zullen ook een aantal Honor-toestellen van een update voorzien worden, de Honor 7 (review), Honor 6 (review), Honor 6 Plus, Honor 4X en Honor 4C.

Huawei staat niet bekend om zijn goede en snelle updatebeleid en blijkt dat ook nu weer in de praktijk te brengen. Waar veel andere fabrikanten al druk bezig zijn met de ontwikkeling van updates en hopen een groot aantal smartphones dit jaar nog te voorzien van de nodige updates begint Huawei pas veel later en verschijnen de eerste updates pas in 2016.

Voor Honor is dat helemaal een aderlating, de merk probeert zich te positioneren als een merk voor de early adaptors, een merk dat luistert naar feedback van gebruikers. Wat gebruikers belangrijk vinden is een veilige smartphone die met grote regelmaat updates ontvangt voor beveiligingslekken, iets waar Honor dus absoluut niet in slaagt.