2min Devices

‘Samsung houdt vast aan enkele camera voor Galaxy S8’

De geruchten rondom het aankomende vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S8, gaan harder rond dan de geruchten over de voorgangers. Mogelijk heeft het Galaxy Note 7-debacle de druk opgeschroefd om met een goed en innovatief toestel te komen, waarmee de naam van het bedrijf in ere wordt hersteld. Er zijn echter ook enorm veel geruchten over de features van het toestel, zoals een dubbele camera-opstelling, nu gaat het bericht rond dat Samsung voor de camera in elk geval vasthoudt aan een enkele lens aan de achterzijde.

De smartphonemarkt is de afgelopen jaren in rap tempo geïnnoveerd en we lijken nu op het punt te zijn gekomen, waar de innovatie een beetje stokt. Een nog snellere processor en een accu die nog sneller opgeladen kan worden, zijn features waar veel gebruikers niet meer warm voor lopen. De smartphones vandaag de dag zijn gewoon snel en een accu opladen gaat over het algemeen ook snel genoeg. Een feature die iedereen graag zou willen, een lange accuduur, behoort vooralsnog niet tot de mogelijkheden.

Wat je nu gaat krijgen is dat de fabrikanten naar elkaar gaan kijken, om toch met iets nieuws te komen. Afgelopen jaar kwamen een aantal partijen waaronder Apple en Huawei met een dubbele camera-opstelling in een poging de kwaliteit van de gemaakte foto’s verder te verbeteren. Dat is tot op zekere hoogte wel gelukt, al wist Samsung met slechts één camera in de Galaxy S7 een resultaat neer te zetten om trots op te zijn, de Galaxy S7 heeft nog steeds een van de beste smartphonecamera’s.

Samsung lijkt die technologie dan ook door te trekken in de Galaxy S8, dat claimt althans een enigszins betrouwbare bron op Weibo, en krijgt dat toestel gewoon een enkele camera. De vraag is natuurlijk met welke innovaties Samsung dan gaat komen, we rekenen in elk geval op een irisscanner, een 4K Super AMOLED-scherm en misschien wel een toestel waarbij de bezels tot een minimum zijn gebracht, ook aan de boven- en onderkant.