2min

LG’s avontuur met de modulaire smartphone lijkt ten einde. De Zuid-Koreaanse website ETNews stelt op basis van bronnen te weten wat LG momenteel in ontwikkeling heeft. LG zou met de LG G6 afstappen van het concept van de modulaire smartphone, in plaats daarvan kiest het voor een waterbestendig ontwerp, daarnaast kiest het bedrijf ook voor ondersteuning voor draadloos opladen. Daarmee zou ook de vervangbare accu worden geschrapt, LG is nog de enige fabrikant die hier waarde aan hechtte.

Vorig jaar werd de LG G5 (review) groots geïntroduceerd en LG wist het zeker, de modulaire smartphone zou het helemaal gaan worden. Bij de LG G5 is het mogelijk om de onderkant van het toestel te verwijderen en deze te vervangen voor een module, bijvoorbeeld een cameragrip of een module met een high-end audiochip. Uiteindelijk bleek de LG G5 meer een gimmick dan echte innovatie en de verkoopcijfers waren veel minder dat de modellen die LG in de jaren ervoor had geïntroduceerd. Onderaan de streep kunnen we stellen dat de LG G5 gewoon geflopt is.

Ondanks dat LG heeft aangegeven de modules te blijven ondersteunen in toekomstige smartphones, zal dat niet bij de LG G6 het geval zijn. Het bedrijf neemt afstand van de modulaire smartphones en probeert weer gewoon een echte high-end smartphone te maken, zonder al te gekke features. Daarmee hoopt LG het succes van de LG G3 (review) en LG G4 (review) waarschijnlijk weer te kunnen evenaren. Wellicht komt er in 2017 nog wel een midrange-toestel met ondersteuning voor de modules, dan lost het bedrijf wel zijn belofte in.

Met de LG G6 doet het Zuid-Koreaanse merk wat andere in de markt ook doen, kiezen voor draadloos opladen en een waterdichte behuizing, hopelijk heeft LG nog wel wat andere features op de planning staan om de eindgebruiker te overtuigen.