‘LG G6 niet modulair, krijgt glazen afwerking’

Ondanks dat LG met zijn vlaggenschipmodel G5 probeerde te innoveren – het was ’s werelds eerste echte modulaire smartphone – wist het product de consument niet echt te overtuigen. Het was meer een gimmick dan echte innovatie. Nu lijkt het erop dat LG er bij zijn volgende grote toestel voor kiest af te stappen van die innovatie en weer een iets traditionelere telefoon te maken.

Journalist David Ruddock, van het doorgaans goed geïnformeerde Android Police meldt op zijn Twitter-account dat LG de G6 weer een traditioneel toestel maakt. Dat betekent ook meteen dat de batterij niet gewisseld kan worden. En men zou besloten hebben om het toestel van een glazen voorkant te voorzien. De achterkant moet volgens Ruddock van een glimmend metaal gemaakt worden.

LG zou er ook voor kiezen de smartphone van een geheel nieuw ontwerp te voorzien. Dat zal het bedrijf ook nodig hebben om zich weer te kunnen onderscheiden en de toestellen beter aan de man te kunnen brengen. Dat het bedrijf er volgens Ruddock voor kiest zijn toestel van een koptelefooningang te voorzien, wijst erop dat men hoopt een graantje mee te pikken van ontevreden Apple-klanten. Dat bedrijf liet met zijn iPhone 7 en 7 Plus die ingang weg, wat tot enige kritiek leidde.

Verwacht wordt dat LG de G6 onthult tijdens de Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel zou in april 2017 in de schappen moeten liggen.