2min

Tags in dit artikel

, , ,

Netgear kondigt in een persbericht de vernieuwde 24 poorts gigabit PoE+ switch aan. Deze Smart Managed Pro switch moet ideaal voor PoE+ installaties zijn. Het apparaat draagt de naam GS724TPv2 en zal zich bij de Netgear Standalone Smart Managed Pro Switches-reeks voegen.

De vernieuwde Netgear switch met PoE+ en twee SFP-poorten biedt ondersteuning voor de implementatie van moderne high-power PoE-apparaten. Volgens Netgear leent de GS724TPv2 zich uitstekend voor bedrijven die niet te veel willen uitgeven. Dit gebeurt doordat er met een redelijk voedingsbudget van 190 W PoE+ apparaten te implementeren zijn die zijn aangesloten op een voordelige Switch, zo schrijft het bedrijf.

Eén van de kenmerken van de switch is het ondersteunen van alle PoE+ apparaten op de markt. Daaronder vallen onder meer VoIP-telefoons, IP-beveiligingscamera’s, draadloze access points, bewegingssensoren, deursloten en andere internet of things-apparaten. Ook apparaten als Wave 2 801.11ac access points en pan/tilt/zoom-camera’s die een PoE+ voeding (802.3at) vereisen worden ondersteund. Volgens Netgear worden er daardoor hogere eisen gesteld aan de PoE-switches die de stroom leveren.

Overige functies

Netgear belooft eenvoudige 19 inch rek montage met maximaal 32,4 dB bij 25 graden Celsius. Slimme functies zoals VLAN’s, geplande PoE-werking, ACL’s, DiffServ QoS, LACP en STP moeten verdere gebruiksgemak realiseren. Naar eigen zeggen beschikt het apparaat over een gebruiksvriendelijke webbrowser beheerinterface. Dankzij de garantie is er levenslange ondersteuning via chat en hardware vervanging op de volgende werkdag mogelijk.

Met de vernieuwde Switch wil Netgear MKB’ers ondersteunen, waarbij het zelf de horeca, catering, het onderwijs en detailhandel noemt. De adviesprijs ligt op 359,99 euro, al is het product met een simpele zoekopdracht goedkoper te vinden.