2min Devices

‘Microsoft komt mogelijk volgend jaar al met opvouwbare tablet’

‘Microsoft komt mogelijk volgend jaar al met opvouwbare tablet’

In het verleden liet CEO Satya Nadella van Microsoft al eens weten dat zijn bedrijf toegewijd bleef aan mobiele technologie, maar dat het bedrijf dan wel met een nieuwe productcategorie zou komen. Die lijkt nu gevonden te zijn. Het gerucht gaat dat het bedrijf werkt aan een opvouwbaar apparaat dat draait op Windows 10.

Dat meldt de site Windows Central vandaag op basis van bronnen binnen Microsoft. Het bedrijf zou twee grote projecten hebben, CShell en Windows Core OS, die beiden hun weerslag vinden in het volgende mobiele apparaat van Microsoft, dat bekend schijnt te staan als Andromeda. Het gaat daarbij om die hele nieuwe productcategorie die nog niet op de markt beschikbaar is.

Opvouwbaar apparaat

Volgens de site is het een opvouwbare tablet die draait op Windows 10, die steunt op Windows Core OS en CShell zodat het opvouwbare scherm optimaal gebruikt kan worden. CShell zou vooral voor dat opvouwbare aspect een belangrijke rol spelen. De gedachte schijnt te zijn om een flink scherm te leveren, dat indien opgevouwen gemakkelijk in de broekzak van de gebruiker zou passen.

De bronnen van Windows Central zeggen verder dat de tablet ook gebruikt kan worden om mee te telefoneren. Tegelijk zou het apparaat de smartphone niet moeten vervangen, maar vooral bedoeld zijn als een aanvulling en een “digitaal notitieboekje”. Het is dus een soort aanvulling op de smartphone, al zijn de functionaliteiten wel zo dat je de telefoon helemaal kan vergeten en toch bereikbaar bent.

Aantekeningen maken

Centraal in de apparaten zouden de tablet- en Windows Ink-functionaliteiten staan. Die zijn erop gericht mensen aantekeningen te laten maken en productiviteit vergroten. Interessant is dat sommige prototypes van het apparaat direct naar OneNote zouden openen, waarmee de gebruiker meteen met aantekeningen kan beginnen.

Tegelijk lezen we overigens wel dat Microsoft ook prototypes heeft die gewoon werken als een Windows-apparaat, waarin apps als Edge en Photos kunnen draaien. Het apparaat schijnt dan ook over een ARM-processor te beschikken en uitgebracht worden onder de Surface-merknaam. De tablet zou overigens volgend jaar al gelanceerd worden.