2min Devices

Eerste details Samsung Galaxy S9 en S9+ bekend

Eerste details Samsung Galaxy S9 en S9+ bekend

Samsung zal zijn nieuwe Galaxy S-toestel iets eerder onthullen van we oorspronkelijk verwacht hadden. Naar verluidt brengt de fabrikant al in januari de Galaxy S9 en Galaxy S9+ uit, tijdens de CES in Las Vegas. Dat doet het omdat er komend jaar maar liefst drie topmodellen zouden verschijnen.

Veel details over de nieuwe toestellen zijn er nog niet, al meldt Evan Blass in een artikel op Venture Beat al enige details. Aangezien hij gewoonlijk een zeer betrouwbare bron is als het aankomt op dit soort verhalen, zijn we geneigd hem wel te geloven. Volgens Blass zullen de nieuwe Galaxy S-telefoons weinig veranderd worden ten opzichte van het vorige toestel, de S8 en S8+.

Een paar details

Blass schrijft dat Samsung het patroon van Apple zal gaan volgen, waarbij smartphones eens in de twee jaar een flinke designupdate krijgen. De Galaxy S9 en S9+ krijgen naar het schijnt dezelfde gebogen 5,8-inch en 6,2-inch Super AMOLED “infinity” displays als hun voorgangers.

Welke processor de toestellen krijgen is nog niet zeker, al noemt Blass de aanstaande Qualcomm Snapdragon 845 als serieuze optie. Afgezien daarvan zou de S9+ volgens Blass het meeste werkgeheugen krijgen: zes gigabyte ten opzichte van vier gigabyte voor de S9. Afgezien daarvan krijgen beide toestellen 64GB aan opslaggeheugen en is er een microSD-ingang evenals een 3,5mm-ingang voor koptelefoons.

Blass denkt verder nog dat allebei de apparaten een stereospeaker krijgen, en dat de vingerafdrukscanner niet meer naast de (dubbele) camera komt te zitten, maar wat lager op de onderkant van het toestel komt te liggen.

Andere toestellen

Samsung zou de Galaxy S9 en S9+ al in de loop van januari presenteren, omdat het later volgend jaar met nog eens twee toptoestellen zou komen. Een daarvan is de Samsung Galaxy Note 9, opvolger van de huidige toptelefoon van het bedrijf. Maar interessanter is de Galaxy X, de eerste telefoon met een opvouwbaar scherm.