2min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft een update uitgerold voor de OneNote Android-app. Zowel de normale gebruiker als de deelnemer van de bèta zal met veranderingen te maken krijgen. Toch maakt de interessantste nieuwe functie zijn intreden bij de testers, namelijk Office Lens.

De integratie van deze feature betekent dat er met de camera van de smartphone allerlei zaken te scannen zijn. Te denken valt aan visitekaartjes, documenten en whiteboards. Foto’s zijn te nemen vanuit iedere hoek, waarna de app het document automatisch bewerkt door bijvoorbeeld te snijden. Het digitale bestand dat hieruit ontstaat is vervolgens volledig doorzoekbaar, zodat er niet teveel tijd gaat zitten in taken zoals scrollen.

De functie zal vooral bij zakelijke gebruikers in de smaak vallen. Ongetwijfeld hebben zij wel eens een foto gemaakt van bijvoorbeeld aantekeningen, waarna er nog maar de helft van de notities te lezen was. Office Lens is dan ook een interessante feature om naar uit te kijken. Normaliter gaan app-updates van Microsoft binnen enkele weken van bètafase naar algemene beschikbaarheid, dus heel lang zal het wachten waarschijnlijk niet duren. Mocht je de functie toch al willen gebruiken, kun je in de Google Play Store op de OneNote-pagina aangeven graag bèta-updates te ontvangen als ze verschijnen.

Andere aanpassingen

Zoals gezegd introduceert OneNote ook een aantal andere updates voor de gebruikelijke Android-gebruiker. Onder meer de mogelijkheid om in te loggen met telefoonnummer in plaats van e-mailadres en wachtwoord valt eronder. Zo is de app sneller op te starten en zijn notities sneller op te slaan. Microsoft voegt ook “prestatieverbeteringen” toe, wat de nieuwe versie stabieler moet maken dan zijn voorganger. Verder richt de update zich op bug fixes.