2min

Tags in dit artikel

, , ,

3Com introduceert de 3Com Wireless LAN Building-to-Building Bridge. Die slaat een draadloze brug tussen Local Area Networks (LAN’s) in separate gebouwen. De afstand tussen de gebouwen kan oplopen tot 20 kilometer. De bridge werkt bovendien samen met alle Wi-Fi (IEEE 802.11b) gecertificeerde access points voor draadloze netwerken.

Draadloze ‘bridges’ die over een significante afstand kunnen werken, bieden de mogelijkheid ook de meest afgezonderde LAN’s – zoals die op boorplatforms in zee – en tijdelijke voorzieningen op bijvoorbeeld bouwplaatsen, eenvoudig met de buitenwereld te verbinden.

Draadloze bridges zijn niet nieuw. Maar tot op heden beperkten verschillen in protocollen en een geringe reikwijdte de mogelijkheden. De 3Com Wireless LAN Building-to-Building Bridge is echter – als ‘s werelds eerste – compatibel met álle Wi-Fi gecertificeerde access points, ongeacht de fabrikant daarvan. Zo kan de verbinding eenvoudig tot stand worden gebracht zonder eerdere investeringen in draadloze faciliteiten aan te tasten.

De 3Com Wireless Building-to-Building Bridge heeft een adviesprijs van 1056 euro exclusief btw en is vanaf augustus in Europa beschikbaar.

De nieuwe bridge communiceert draadloos over 20 kilometer op een snelheid van maximaal 11 Mb/s. Om de getransporteerde informatie te beveiligen tegen oneigenlijk gebruik, ondersteunt de bridge zowel de 40- als de128-bits Wired Equivalent Privacy encryptietechnologie.

Het speciale ‘encapsulation protocol’ maakt de bridge transparant voor Virtual Private Networks protocollen en zorgt ervoor dat er geen conflict is met andere tunneling faciliteiten.

Hoewel de 3Com Wireless LAN Building-to-Building Bridge bij uitstek geschikt is voor multi-vendor omgevingen, biedt die in netwerken met andere 3Com producten nog eens aanzienlijk meer faciliteiten. Dan kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van Dynamic Security Link die elke gebruiker na iedere sessie automatisch een nieuw encryptie sleutel geeft. In combinatie met de 3Com SuperStack 3 Switch 4400 kan de bridge het netwerkverkeer identificeren en daaraan – op basis van de applicatie-eisen – prioriteiten toekennen. Met 3Com Network Supervisor kunnen netwerkbeheerders de draadloze apparatuur bovendien op afstand configureren en software-updates distribueren.

De 3Com Wireless LAN Building-to-Building Bridge sluit aan op de bestaande reeks draadloze LAN-producten van 3Com, zoals het Access Point 8000 voor grote netwerken, het Access Point 6000 voor middelgrote netwerken en het Access Point 2000 voor kleine vestigingen en thuiswerkers.