2min

Tags in dit artikel

,

Canon Europa introduceert in diverse Europese landen twee nieuwe kleurenprinters voor netwerktoepassingen: de CLC1160 en de CLC1180.

Beide printers hebben een afdruksnelheid van 11 kleurenafdrukken of 42
zwart-wit afdrukken per minuut. De CLC1160 drukt met deze snelheid
enkelzijdig af. De CLC1180 maakt met dezelfde snelheid dubbelzijdige afdrukken.

Loek Frederiks, productmanager Professional Color van Canon Nederland,
geeft aan: “De flexibiliteit van deze apparaten maakt ze geschikt voor
grote organisaties, alsmede voor toepassing in bedrijven waar grote
aantallen afdrukken worden gemaakt. In alle gevallen wordt de gebruiker een optimale kleurenkwaliteit geboden. De verschillende instelmogelijkheden maken de apparaten ook geschikt voor professionele drukkers, die er hun creativiteit alle vrijheid mee kunnen geven.”

Professionele drukkers zullen baat hebben bij deze machines, omdat er
afdrukken op A3+ formaat (303 x 443,5 mm) mee gemaakt kunnen worden, zodat er ruimte over is voor het printen van snijtekens.

De toegepaste Tag Bit Technology maakt onderscheid tussen tekst en
afbeeldingen en zorgt ervoor dat beide optimaal worden afgedrukt. De
voordelen van deze technologie komen het best tot zijn recht als gebruik
wordt gemaakt van een ColorPASS Z650 controller van Canon, in combinatie met pc’s, Macintoshes danwel Unix-werkstations (met Appletalk, Novell, IPX of TCP/IP).

De Graphic Arts Feature Package, een softwaremodule voor de ColorPASS Z650 (optioneel), maakt verdere optimalisering mogelijk. Deze software biedt een uitgebreide verzameling hulpmiddelen waarmee grafisch ontwerpers het kleurbeheer en de afdrukkwaliteit kunnen aanpassen.

Kleurenafdrukken kunnen direct vanaf een desktopcomputer worden gemaakt, waarbij de gebruiker de afdrukwachtrij op zijn eigen beeldscherm kan bekijken. De CLC1160 en de CLC1180 hebben beide een capaciteit van 4400 vel papier. Een sorteereenheid en documentinvoer zijn naar keuze leverbaar. Beschikbaarheid en prijs De adviesprijs van de CLC1160 bedraagt € 18.750,00 en de prijs van de CLC1180 bedraagt € 21.500,00 (exclusief BTW). Beide kleurenprinters zijn verkrijgbaar bij de erkende Canon-distributeur.