1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Nederlandstalige versie van Windows XP Service Pack 1 (SP1) is nu beschikbaar op de website van Microsoft. Windows XP SP1 is een verzameling patches en updates die gebruikers onder andere meer veiligheid, betrouwbaarheid en compatibiliteit biedt. Windows XP SP1 bevat alle beveiligingspatches die momenteel via Windows Update beschikbaar zijn. Tevens bevat het alle updates die voortgekomen zijn uit de controle van de Windows-code, in het kader van het eerder dit jaar gestarte ‘Trustworthy Computing’-initiatief om de betrouwbaarheid van de producten verder te verhogen.

Behalve de gebruikelijke service pack-updates, biedt Windows XP SP1 tevens wijzigingen die zijn overeengekomen in de schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie en de openbare aanklagers van negen staten in de VS. Dankzij deze wijzigingen kunnen zowel computerfabrikanten als gebruikers de toegang tot Microsoft Internet Explorer, Windows Media Player, Windows Messenger, Outlook Express en Microsofts Java Virtual Machine verwijderen. Dit is slechts één van de afspraken die in schikking zijn vastgelegd en die Microsoft sinds de ondertekening – in november 2001- nakomt.

Windows XP SP1 Nederlands is te downloaden via de Windows Update-service, of via deze url. Het is tevens mogelijk om een cd-rom te bestellen met Windows XP SP1, via www.microsoft.nl/windows