1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het zat er al een tijdje aan te komen maar nu is het toch echt beschikbaar. De eerste bluetooth desktop producten zijn in de winkel te vinden. Microsoft is de eerste hardware fabrikant die hiermee komt. Er wordt dus niet meer gebruik gemaakt van de oude cordless techniek, maar van de geavanceerde draadloze Bluetooth techniek. De Wireless Optical Desktop for Bluetooth, bestaande uit een muis, een toetsenbord en een USB-zender/ontvanger, maakt het gemakkelijk om draadloos met de PC te werken, ook van een grotere afstand.

Dit is een hele grote stap die nu gezet is door Microsoft want bluetooth moet toch de nieuwe standaard worden voor dit soort apparaten. Een van de voordelen van bluetooth is dat het bereik vele malen groter is. Je kunt met deze Wireless Optical Desktop gewoon 10 meter van je bureau af zitten, en nog de muis perfect gebruiken.

De Wireless Optical Desktop for Bluetooth is geschikt voor Windows XP met Service Pack 1 (wordt op cd-rom meegeleverd, samen met de benodigde drivers). De geschatte winkelprijs bedraagt € 199. Voor de Wireless IntelliMouse for Bluetooth met zender/ontvanger bedraagt de geschatte winkelprijs € 99.