min

Tags in dit artikel

Microsoft lanceert twee muizen en een desktopset uit haar BlueTrack-assortiment. De BlueTrack-technologie van Microsoft zou op alle mogelijke ondergronden moeten werken, behalve glazen platen en gespiegelde oppervlakken.

Microsoft Hardware lanceert drie nieuwe producten met haar nieuwe BlueTrack-technologie. De BlueTrack-technologie maakt het mogelijk om op zowat iedere ondergrond te kunnen werken. Het zou dus zelfs mogelijk moeten zijn om feilloos te kunnen werken op tapijt met een BlueTrack-muis, aldus Microsoft.

[b]Wireless Desktop 3000[/b]

De Wireless Desktop 3000 is de eerste desktopset met BlueTrack van Microsoft. De communicatie van deze draadloze desktopset vindt plaats via een mini receiver die aan de onderkant van de muis bevestigd kan worden. Hierdoor wordt ook automatisch de muis uitgeschakeld. De muis zou hierdoor acht maanden kunnen werken met één batterijlading. Het scrollwiel van de muis is een 4-wegs wiel. Ook heeft de muis vijf programmeerbare knoppen en rubberen handgrepen.

Het toetsenbord heeft buiten de vele multimediaknoppen ook Hot-Keys om onder andere Windows Media Player te starten, of je e-mail even snel te lezen. Hier bovenop zijn er ook nog vijf zogenaamde “My favorites keys". Dit zijn vijf knoppen die je naar wens een snelkoppeling kan geven naar een map, een website of een andere functie van Windows.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

[b]Wireless Mouse 5000[/b]

Ook lanceert Microsoft de Wireless Mouse 5000. Ook deze muis beschikt over dezelfde BlueTrack-technologie. De muis zou geschikt moeten zijn voor zowel rechts- als linkshandige personen. De draadloze miniontvanger kan ook hier in de onderkant van de muis geklikt worden. Hierdoor is de ontvanger veilig opgeborgen en is de muis makkelijk te vervoeren. Bij het plaatsen van de miniontvanger onder in de muis wordt de muis automatisch uitgeschakeld. De muis zou zo’n acht maanden moeten werken met één batterijlading.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

[b]Wireless Mobile Mouse 6000[/b]

Als laatste lanceert Microsoft nog een product voor het BlueTrack-assortiment, de Wireless Mobile Mouse 6000. Deze muis is zowel geschikt voor rechts- als voor linkshandige personen. Aan beide zijkanten heeft de muis een chroom afwerking. De draadloze ontvanger is bij deze muis wel erg klein, de Nano ontvanger meet slechts 0,8 cm en kan dus ten allen tijde in de usb-poort van de laptop ingeplugd blijven. Aan de onderkant van de muis is ook een aan en uit knop te vinden om stroom te besparen wanneer de muis niet gebruikt wordt. De batterij zou daardoor zo’n tien maanden mee moeten gaan.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

De Microsoft Mobile Mouse 6000, de Wireless Mouse 5000 en de Wireless Desktop 3000 liggen vanaf juni 2009 in de schappen voor een adviesprijs van respectievelijk 49,95 euro, 39,95 euro en 59,95 euro.