min

Tags in dit artikel

, ,

De Europese Commissie of EC wil zijn steentje bijdragen aan de Microsoft antitrust zaak, dat meldt Reuters. Amerika is al een tijdje een antitrust zaak tegen Microsoft aan het uitvechten. Dit omdat Microsoft veel wetten overtreed en juridisch dus niet in orde is. Zo word er in grote mate misbruik gemaakt van de monopolypositie van Microsofts besturingsysteem Windows en persoonsdata opgeslagen in de internetdiensten van Microsoft worden verkocht.

De antitrust zaak word een lang proces. Nu zijn er al juridische gevechten gewonnen in het nadeel van Microsoft, met bijvoorbeeld Windows XP SP 1 tot gevolg.

In Europa heeft Philip Lowe de leiding, hij is hoofd van een onderdeel van de EC die erop toeziet dat er eerlijke competitie is. Hij zegt dat het niet helemaal zeker is met welke aanklachten de EC komt, hier nemen ze ruim de tijd voor. Het is al zeker dat de EC een aanklacht gaat uitbrengen tegen twee dingen. Het gaat hier om een aanpassing in Windows dat er voor zorgt dat Microsoft servers het beste draaien en Windows Media Player dat vastzit aan Windows waardoor het een voorsprong krijgt op andere software.