min

Tags in dit artikel

,

Payment Service Provider Ogone implementeert als een van de eerste Europese ondernemingen de nieuwe wereldnormen op het gebied van beveiligingsprotocollen van Visa en MasterCard in haar platform voor on-line betalingen. Dankzij deze protocollen, Verified By Visa (3D-Secure) en MasterCard SecureCode (voorheen SPA-UCAF), kunnen kopers zich binnenkort identificeren op internetsites voor e-commerce. Hierdoor verdwijnt de mogelijkheid tot fraude. Daarnaast krijgen internetwinkeliers de garantie dat de transactie niet wordt betwist (charge back), wat een stimulans betekent voor winkeliers om e-commerce te implementeren.

Momenteel is Secure Socket Layer (SSL) de meest gebruikte beveiligingsmethode voor internettransacties. Om deze betalingsmethode te implementeren, gebruiken aanbieders van e-commerce doorgaans de oplossingen van betaalplaza’s zoals Ogone, die de volledige zorg voor het betalingsproces op zich nemen, inclusief de beveiligingsaspecten.

In tegenstelling tot het inmiddels uit de markt verdwenen Secure Electronic Transaction (SET) vervangen Verified By Visa en MasterCard SecureCode de SSL-betalingen niet, maar voegen ze een extra element toe, namelijk identificatie van de koper middels een wachtwoord.