2min

Tags in dit artikel

, ,

Een leuk achtergrondje of een fraai theme ten spijt, de desktop blijft meestal maar een saaie bedoening. De 3DNA Corp. brengt daarin verandering met de 3DNA Desktop, een innovatieve 3D grafische interface om je PC mee te besturen en om programma’s mee op te starten.

De standaard meegeleverde desktop BaseStation doet nog het meest denken aan een 3D computergame als Unreal of Quake. Je bevind je in een futuristisch commandocentrum waar je doorheen kan wandelen. De snelkoppelingen worden weergegeven als schermen aan de wanden en veel gebruikte applicaties zoals de calculator en het configuratiescherm hebben een plek gevonden op een bureau waaraan je plaats kan nemen om als een echte commander je PC te besturen. Het hele commandocentrum is geheel naar eigen smaak en behoefte in te richten met snelkoppelingen naar programma’s en bestanden.

Wie niet zo van science fiction houdt kan het BaseStation vervangen door de Villa. De desktop krijgt dan het uiterlijk van een woonhuis. Via skins kan je de Villa weer geheel naar eigen smaak inrichten, zelfs de omgeving is aan te passen. Wil je een bos zien als je naar buiten kijkt, of liever een berglandschap? Het is allemaal via de website te downloaden.

Het gebruik van 3DNA Desktop is een heel aparte ervaring. Het doet je beseffen dat de Windows desktop eigenlijk maar ouderwets en onlogisch is. Je hebt wel een redelijk zware PC nodig om het programma goed te kunnen draaien.

Gratis download: www.dedigitalerevolutie.nl/software/3dna.htm