1 min Devices

Microsoft verliest partner in mobiele telefonie

Microsoft verliest partner in mobiele telefonie De Britse mobieltjesmaker Sendo gaat niet in zee met Microsoft als leverancier van software voor z’n telefoons. In plaats daarvan heeft Sendo besloten de software van Microsoft-rivaal Nokia te gaan gebruiken. Sendo was een van de partners van Microsoft in het zogenoemde Smartphone-programma van de softwaregigant. De Britse fabrikant ziet evenwel af van de lancering van de op de software van Microsoft gebaseerde Z100-smartphone die binnen enkele weken gelanceerd had moeten worden.

De keuze voor Nokia zal Microsoft bepaald niet lekker zitten. De Amerikaanse softwarereus is momenteel in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met het Finse Nokia als het gaat om de software voor de mobiele toestellen.

Sendo gaat nu gebruik maken van de Series 60-software, een verzameling applicaties die draait op het Symbian OS van Psion. Panasonic, Siemens, Ericsson, Motorola en Samsung gaan eveneens werken met de Symbian-software. In juni 2001 kocht Microsoft een minderheidsbelang in Sendo. Op deze manier hoopte het bedrijf een (eerste) voet aan de grond te krijgen in de mobieltjesmarkt. Samsung en Mitsubishi zijn intussen wel te porren voor de software van Microsoft.