1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Macromedia, wil met het programma Contribute een HTML-editor op de markt brengen die ook te gebruiken is door mensen die niet beschikken over een uitgebreide vakkennis op het gebied van programmeren en het maken van websites. De lichte versie van Macromedia’s Dreamweaver zal in samenwerking met de programma’s Microsoft Word en Microsoft Exel gaan functioneren. In Word of Excel gemaakte bestanden kunnen door middel van "drag and drop" worden geëxporteerd naar een website waarbij de benodigde HTML-code automatisch wordt gegenereerd.

Macromedia Contribute werkt samen met in Dreamweaver en Microsoft Frontpage opgemaakte pagina’s. Ook is het mogelijk om de workflow te controleren: aanpassingen kunnen door medewerkers aan de desbetreffende pagina ter goedkeuring via e-mail worden verzonden. In Contribute zal gebruik worden gemaakt van de HTML Authoring Engine van Macromedia Dreamweaver, zijn de met Contribute gemaakte pagina’s vrij van overtollige HTML-codes. En met Contribute zal het mogelijk zijn om objecten op zijn gemaakte websites te kunnen blokkeren voor anderen.

De Windows versie van Macromedia Contribute is vanaf december 2002 beschikbaar en zal circas 100 euro gaan kosten. In 2003 zal ook een versie voor Mac OSX verschijnen. Wie wil kan op deze pagina al een preview versie downloaden.