2min

Tags in dit artikel

,

Veel internetgebruikers ergeren zich er aan! De toenemende ongevraagde, commerciële berichten die per e-mail binnenkomen. Dit is al vreselijk, maar het word wellicht nog erger. Vorige maand verschenen namelijk de eerste berichten over een nieuwe plaag: pop-up spam. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een messaging-functie die standaard in het besturingssysteem Windows (2000, XP en NT) is geïnstalleerd. Deze functie is oorspronkelijk bedoeld voor systeembeheerders die de gebruikers op hun netwerk daarmee kunnen waarschuwen voor bijvoorbeeld het afsluiten van het netwerk. Maar ook spammers kunnen er gebruik van maken.

Dat kan onder meer met de software van het Nederlandse Quicksend. ‘Johan’ van Quicksend (hij wil niet met zijn volledige naam in de publiciteit) zegt dat zijn bedrijf alleen de software levert. Zelf verstuurt Quicksend geen pop-up spam.

Logische stap
"In een markt waar altijd wordt gezocht naar vernieuwende methodes om een product of dienst onder de aandacht te brengen, is dit een logische stap voorwaarts", meent Johan.
Daarnaast wijst hij erop dat het mogelijk is om de messenger uit te zetten." Instructies daarvoor zijn ook te vinden op onze website." Klik hier om de instructie te bekijken. Ook is het mogelijk om de firewall de poorten waarvan gebruik gemaakt wordt, te laten blokkeren. Microsoft laat deze openstaan.
Johan heeft een duidelijke boodschap voor de mensen die zich ergeren aan de nieuwe vorm van spam. "Wij zijn niet degenen die de advertenties zullen versturen, wij stellen slechts de software beschikbaar. En als wij het niet doen, doet een ander het wel."

Quiksend heeft tot nu toe nog geen klanten. Het programma kost 549 Euro. Er is een demo versie te downloaden via de website van Quiksend. Wel zegt het bedrijf ‘in de laatste fase van het sluiten van een deal met een Amerikaanse reseller’ te zijn.