min

Tags in dit artikel

,

De eerste handheld computer van Dell is inmiddels verkrijgbaar in Europa. Het model Axim X5 is voorzien van Microsoft Pocket PC-besturingssoftware en onder meer uitgerust met dual-slot uitbreidingsmogelijkheden. De X5 wordt geleverd met een uitgebreid accessoirepakket, dat bestaat uit een opvouwbaar keyboard en een lederen draagtas. De duurste X5 (349 euro) is tevens de snelste, dankzij de Intel Xscale 400Mhz processor en z’n 64MB SDRAM werkgeheugen in combinatie met 48MB Intel StrataFlash ROM.

Gebruikers die iets minder hoge eisen stellen aan zaken als geheugencapaciteit en processorsnelheid, kunnen kiezen voor de Axim X5 met een adviesprijs van 249 euro. Dit model is uitgerust met een Intel Xscale 300MHz processor, 32MB SDRAM werkgeheugen en 32MB Flash ROM.

Sam Burd, directeur van de afdeling Dell Client Products, is trots op de nieuwe handhelds: "We hebben geluisterd naar de wensen van onze klanten en het resultaat is een handheld computer, uitgerust met alle moderne technische specificaties, voor een betaalbare prijs." Omwille van gebruikersgemak zal Dell voor de nieuwe handhelds ook draadloze netwerkoplossingen aanbieden in de vorm van Bluetooth of draadloos LAN.