min

Tags in dit artikel

,

Enkele weken na de aankondiging van Fujifilm’s vierde generatie Super CCD presenteert Fujifilm nu haar eerste camera die is uitgerust met de nieuwe Super CCD HR chip: de Fujifilm FinePix F410. De toevoeging HR staat hierbij voor Hoge Resolutie, met andere woorden een hoog oplossend vermogen. De camera is een 3,1 megapixel camera met een metalen behuizing van slechts 215 gram. De camera bezit een hoogwaardig Super Fujinon objectief met 3x optische zoom en maakt voor het eerst gebruik van de nieuwe Super CCD HR chip. Deze CCD levert een beeldformaat van 2.816 x 2.120 pixels (6,0 miljoen). Met de Fujifilm Finepix F410 kan je ook video met geluid opnemen. Video-opnamen tot 98 seconden passen op de bijgeleverde 16 MB xD-Picture Card in een resolutie van 320 x 240 pixels en bij 160 x 120 pixels is dit iets meer dan 5 minuten.

De nieuwe Fujifilm camera heeft ook een "F"-knop waarmee je een digitaal equivalent kan kiezen voor dia-, kleurnegatief of zwart-wit-film. Dit houdt in dat de camera de betreffende karakteristieke (kleur)weergave reproduceert. De camera maakt onderscheid tussen de karakteristieken van een diafilm met een verzadigde en contrastrijke weergave of die van een negatieffilm met uitgebalanceerde en natuurgetrouwe kleuren. Voor de nostalgisch ingestelde fotografen is er de zwart-wit-keuzemogelijkheid beschikbaar. Tevens krijg je per druk op de knop direct toegang tot de belangrijkste camera-instellingen. Naast de instellingen voor de kleurweergave kun je ook beeldformaat en gevoeligheid wijzigen.

Met de USB-verbinding breng je vervolgens de foto’s naar de pc of Mac over. Dit gebeurt via de Picture Cradle, die als toebehoren leverbaar is. Deze kun je ook gebruiken bij de videoconferentiemogelijkheid van de camera en om de NP-60 Lithium accu op te laden. De Fujifilm FinePix F410 is vanaf mei leverbaar.