min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia lanceert de Nokia 3300, een muziektelefoon voor digitaal entertainment. De Nokia 3300 muziektelefoon is specifiek ontworpen om te genieten van muziek en is uitgerust met een draagbare digitale muziekspeler (MP3/AAC), een FM-stereoradio, een digitale recorder, geavanceerde beltonen en verbeterde berichtgeving- en spelfuncties. Met de nieuwe PC-software Nokia Audio Manager kunnen de gebruikers in een handomdraai muziekbestanden overdragen van een compatibele pc naar de Nokia 3300. Om de geluidskwaliteit te beoordelen kan de gebruiker vooraf geladen muziekstukjes en vooraf geladen beltonen – zowel polyfone beltonen als de nieuwe True Tones – beluisteren. De Nokia 3300 is de eerste mobiele telefoon voor de GSM-markten die ondersteuning biedt voor True Tones – beltonen met echte muziek, waardoor de gebruikers liedjes, natuurgeluiden, speciale effecten en motorgeluiden kunnen instellen als beltonen die hen verwittigen bij een inkomende oproep.

Ze zijn gebaseerd op de AMR-WB-technologie (Adaptive Multi-Rate Wideband) die door het 3GPP (Third Generation Partnership Project) uitgekozen is als de Wideband-codec voor GSM-toepassingen en draadloze WCDMA-toepassingen van de 3de generatie. Bij het ontwerp van de Nokia 3300 stond alles in het teken van de muziek, maar de gebruikers kunnen ook spelletjes spelen, multimediaberichten versturen en een aansluiting tot mobiele diensten tot stand brengen. De ergonomische speltoetsen en andere actietoetsen van het toestel zijn ontwikkeld om met twee handen te bedienen. Er zijn op de Nokia 3300 ook een aantal Java-spelletjes geladen waarmee de gebruikers onmiddellijk aan de slag kunnen.

Terwijl hij de spelletjes speelt kan de gebruiker via de stereohoofdtelefoon luisteren naar de muziekspeler of de FM-stereoradio. De diensten en inhoud die Nokia aanbiedt omvatten naast beltonen ook een brede waaier van kleurrijke graphics met muziekartiesten, cartoons en films, evenals downloadbare spelletjes. De gebruikers van de Nokia 3300 kunnen meer True Tones downloaden op hun telefoons via de lokale website van Nokia. In de Nokia 3300 is trouwens ook een link ingesteld naar Nokia Tones, Graphics & Games. Het toestel is uitgerust met een Pop-Port-aansluiting voor het gebruik van een USB-kabel om muziekbestanden over te dragen. Daarnaast zit er standaard een MMC-geheugenkaart van 64 MB in het verkooppakket. De Nokia 3300 zal in het tweede kwartaal van 2003 beschikbaar zijn in Europa. Het toestel zal werken in GSM 900/1800-netwerken.