1 min

Tags in dit artikel

,

De wereldwijde verkoop van Tablet PC’s, draagbare computers in de vorm van een notitieblok, valt niet tegen. In de laatste drie maanden van 2002 zijn zo’n 72.000 apparaten verkocht. Onderzoeksfirma IDC verwacht dat de vraag in de loop van dit jaar nog groter zal worden. Met slechts zes weken van mogelijke uitlevering (de officiële lancering van de Tablet PC startte namelijk pas midden november) en gezien het betrekkelijk nieuwe vormconcept denkt IDC dat het genoemde aantal verkochte apparaten een veelbelovende start is.

Een Tablet PC van Fujitsu Siemens. Type: Stylistic ST4110

De Tablet PC is een door Microsoft ontwikkeld concept waar door diverse hardwarefabrikanten invulling aan wordt gegeven. De apparaten hebben de functionaliteit van een laptop en zien eruit als een grote Personal Digital Assistant. Ze kunnen worden bediend zonder toetsenbord, Tablet PC’s herkennen hiertoe onder meer handgeschreven teksten.

Volgens het IDC-rapport zal de vraag naar de portable apparaten in 2003 aanzienlijk groeien, onder meer door de reclamecampagnes van de diverse hardware-fabrikanten en de bedenker van het concept, Microsoft zelf. De apparaten zijn in de eerste instantie gericht op toepassing door professionals als artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen en bijvoorbeeld advocaten. Doordat in de loop van de tijd nieuwe modellen zullen verschijnen en productverfijningen worden doorgevoerd, zal volgens IDC zal de Tablet PC aantrekkelijker worden voor een groter publiek.