1 min

Tags in dit artikel

,

De afgelopen maanden rommelt het behoorlijk tussen Xbox ontwikkelaar Microsoft en chip leveraar Nvidia. Ze lijken het maar niet met elkaar eens te kunnen worden over de productie van de Xbox 2. Microsoft doet er namelijk alles aan om de productie van de Xbox 2 zo goedkoop mogelijk te maken, maar Nvidia wilt haar chip prijs niet laten zakken. Vandaag verscheen er een nieuw artikel op Forbes waarin de toekomst over de levering van Nvidia chips geanalyseerd wordt.

Wat betreft de kostprijs voor de chips schatten analisten in dat Nvidia slechts 25% winst maakt per Xbox chip tegen 30 tot 35% winst voor onder andere PC chips. Het mag dus duidelijk zijn dat Nvidia beslist niet nog lager met haar prijs wil gaan zitten.

Een ander discussiepunt is de verkoop van de Xbox. Doordat Halo 2, gepubliceerd door Microsoft Game Studio’s zelf, een vertraging heeft opgelopen zal de game de cruciale feestdagen rond kerst niet halen. Dat betekent automatisch een minder grote verkoop van de Xbox en minder winst voor Nvidia.