1 min

Tags in dit artikel

, ,

Intel moet de levering van de jongste telg uit zijn Pentium 4-familie processors ‘enkele weken’ uitstellen. Dat heeft een woorvoerder van het bedrijf verklaard. De 3 gigahertz-processor zou vandaag op de markt komen. De betreffende Pentium 4 onderscheidt zich met name door een systeembus die werkt op een klokfrequentie van 800 megahertz. Tot nog toe werden gegevens binnen de snelste chips met een frequentie van 533 MHz doorgegeven.

De vertraging vloeit voort uit problemen die bij de laatste testen zijn geconstateerd. Wat dat voor problemen zijn, heeft Intel niet bekendgemaakt.

De bijbehorende chipset – die de communicatie tussen processor en de andere componenten van de pc verzorgd – is wel vrijgegeven. Meest opmerkelijk aan deze chipset is, dat deze geen ondersteuning biedt voor Rambus’ RDram. Intel heeft lang vastgehouden aan deze technisch geavanceerde, maar relatief prijzige vorm van snel geheugen, maar de pc-industrie zag meer in goedkopere alternatieven. De 875P die nu uitkomt, ondersteunt via twee kanalen double data rate SDram van 400 megahertz.