4min Devices

Creative komt met nieuwe Geforce FX kaarten

Creative komt met nieuwe Geforce FX kaartenCreative, wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt de nieuwe 3D Blaster 5 FX-familie aan. De drie producten in dit assortiment zijn gebaseerd op de revolutionaire NVIDIA GeForce FX-chipset, die computerbeelden van filmkwaliteit voor elke gebruiker biedt en een nieuwe standaard zet op het gebied van technische innovatie, uitgebreide functionaliteit en optimale beeldkwaliteit.

Creative komt met nieuwe Geforce FX kaarten

De 3D Blaster 5 FX 5600 Ultra is de topkaart in de Creative 3D Blaster 5-familie. Hij is Creative’s krachtigste grafische oplossing voor de enthousiaste gamer. Hij beschikt over een processor van 350MHz, 128 MB geheugen bij een 700MHz data rate met een bandbreedte van 128 bits en 400MHz RAMDAC. De kaart kan 88 miljoen vertices/sec verwerken bij een fill rate van 1,4 miljard texels/sec., tot 16 texturen per pixel.

"Deze kaart is perfect voor gamers die op zoek zijn naar ultieme kracht en kwaliteit", verduidelijkt Eoin Leyden, European Business Manager voor Grafische toepassingen bij Creative. "Hij zorgt zelfs in de meest veeleisende game-omgevingen voor een verbluffende beeldkwaliteit en rimpelloze overgangen, zodat gamers perfect kunnen genieten van hetgeen de ontwerpers voor ogen hadden." Deze nieuwe kaart biedt ook volledige ondersteuning voor DirectX 9.0 en AGP 8X en een hele rits andere NVIDIA-technologieën waaronder CineFX, voor geavanceerde vertex- en pixel-schakeringen en speciale effecten; Intellisample, de snelste antialiasing oplossing in de sector; en nView ondersteuning voor meerdere beeldschermen.

Creative komt met nieuwe Geforce FX kaarten

Het volgende product in de familie is de 3D Blaster 5 FX 5200 Ultra. Deze kaart levert de meest recente NVIDIA-technologie aan gamers en veeleisende gebruikers van algemene en multimediatoepassingen die kracht en kwaliteit wensen. Hij is gebouwd rond een krachtige 325MHz-processor met 128 MB geheugen en verwerkt 81 miljoen vertices/sec. bij een fill rate van 1,3 miljard texels/sec. De kaart is scherp geprijsd, benut ten volle de AGP 8X-interface en biedt volledige ondersteuning aan Microsoft DirectX 9.0, zodat optimale compatibiliteit en prestatie is gegarandeerd.

"Met de 3D Blaster 5 FX 5200 Ultra krijgen gebruikers hoogwaardige 128 bits kleuren en effecten van studiokwaliteit voor verbluffende beelden", licht Eoin Leyden toe. "De kaart biedt resoluties tot maar liefst 2048×1536. Ideaal voor video met hoge frame-rate op volledige schermgrootte en voor games."

Tenslotte brengt Creative de 3D Blaster 5 FX 5200 uit voor gebruikers die hun huidige technologie willen upgraden, hetzij als deel van een volledige pc-upgrade, hetzij omdat ze een betaalbare manier zoeken om de prestaties van de grafische of generieke, met het moederbord verbonden, kaarten te overtreffen. Deze kaart levert de grafische kracht van de nieuwe NVIDIA-generatie aan gebruikers die prestaties en kwaliteit willen voor een scherpe prijs. Hij benut ten volle de AGP 8X-interface en is gebouwd rond een processor van 250MHz met 64 MB geheugen. Dit levert een 128-bits kleurenweergave van studiokwaliteit op met volledige ondersteuning van Microsoft DirectX 9.0.

"Deze kaart biedt werkelijk uitstekende beeldkwaliteit en -helderheid. De gebruiker, thuis of op kantoor, krijgt effecten van filmkwaliteit en kleuren van studioniveau", aldus Eoin Leyden. "Er is standaard een TV-uitgang en MPEG-2-decodering, zodat de kaart een krachtige partner is voor home entertainment én voor grafische toepassingen op kantoor. Hij ondersteunt QXGA-resoluties tot maar liefst 2048×1536 en videoweergave op volledig scherm. Wie NVIDIA GeForce FX-technologie verlangt om zijn systeem grafisch veilig te stellen voor de toekomst, zit goed met deze kaart."

De 3D Blaster 5 FX 5600 Ultra heeft een adviesprijs van € 309,90 , de 3D Blaster 5 FX 5200 Ultra een adviesprijs van € 239,90 en de 3D Blaster 5 FX 5200 een adviesprijs van € 116,90. De grafische kaarten zijn beschikbaar begin mei 2003.