2min Devices

Nieuwe kaarten van nVidia en ATI komen eraan

Nieuwe kaarten van  nVidia en  ATI komen eraanDure videokaarten van zowel ATI als nVidia zullen waarschijnlijk de komende maanden gepresenteerd gaan worden. Er zullen in totaal zes nieuwe producten van beide fabrikanten op het publiek los gelaten worden. De langverwachte GeForce FX krijgt wellicht compagnons in de vorm van opvolgers voor de GeForce4 MX en Ti, terwijl ook ATI snellere kaarten achter de hand houdt. Fabrikanten die afkomen met de nieuwe GeForce van nVidia, omvatten onder meer Creative, Gainward en nieuwkomer Terratec. Volgens het vakblad DigiTimes toont nVidia binnenkort ook twee andere nieuwe kaarten, die naast het topmodel FX 5800 komen te staan. De FX 5200 en FX 5600 worden de vervangers van respectievelijk de GeForce4 MX en Ti, en zullen allebei verschijnen in een gewone versie en eentje met de Ultra-suffix.

Nieuwe kaarten van  nVidia en  ATI komen eraanBij ATI is alles minder duidelijk. Er word door insiders aangegeven dat ook bij ATI binnenkort een stortvloed van nieuwe kaarten aan komt. De chipfabrikant, die onder meer vertegenwoordigd word door Hercules, heeft nog een aantal verschillende chipkernen achter de hand. De RV280 is een AGP8x-update voor de Radeon 9000, terwijl de RV350 (0,13 micron) en R350 (0,15 micron) nieuwe kernen zijn. Deze chipkernen, zullen een plek vinden in de Radeon 9600 en de 9800. Zeer merkwaardig is dat ATI zijn topmodel, niet op 0.13 micron uitgevoerd zal zijn, terwijl de 9600 dat wel is.

De prijzen van de nieuwe kaarten zijn nog niet bekend. Maar al wel duidelijk is, dat de aankomende kaarten van zowel nVidia als ATI voor gamers zullen zijn met een dikke portemonnee.

Bron:ZDnet.nl