1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe versie van Windows XP, die later dit jaar verschijnt, zal twee personen de mogelijkheid bieden om dezelfde computer via een eigen kanaal te benaderen. Een persoon kan achter de computer met toetsenbord kruipen, terwijl de andere persoon de computer benadert via een draadloze display zoals de Mira.

Smart displays hebben geen eigen harde schijf en zijn niet direct verbonden via internet. Het apparaatje bestaat uit een 10-inch of 15-inch monitor en draait onder het Windows CE voor Smart Displays besturingssysteem. De draadloze monitor kan verbinding maken via internet door via WiFi contact te leggen met een basisstation dat draait onder Windows XP.

De verkoopcijfers van de Mira vallen overigens tegen. De meest gehoorde klacht van gebruikers is dat het basisstation bezet is zodra de Mira deze gebruikt. Met Service Pack 2 voor Windows XP zal deze klacht dus tot het verleden gaan behoren. Microsoft zegt zich te realiseren hoeveel voordelen het biedt als het basisstation en de Mira simultaan kunnen worden gebruikt.