1 min

Tags in dit artikel

, , ,

AMD heeft vandaag haar best presterende desktop processor van dit moment gepresenteerd: de AMD Athlon XP 3200+. De processor is uitgerust met een Front Side Bus (FSB) van 400 MHz. Eerdere Athlon-gebaseerde computers waren uitgerust met een 333MHz en 266MHz FSB. Volgens AMD kan de Athlon XP 3200+ de strijd aan met de snelste desktop processors van concurrent Intel. De processorfabrikant spreekt van een nek-aan-nek race.

Volgens eigen onderzoek presteert de AMD Athlon XP 3200+ 6 procent beter dan de snelste concurrerende processor bij verschillende standaard software benchmarks. De chip zou 15 procent beter presteren dan Intel’s 3GHz Pentium 4 processor als deze verbonden is met een 533MHz bus. Intel introduceerde overigens onlangs een nieuwe chipset die draait op 800 MHz. Bovendien zou de marktleider binnenkort een nieuwe 800MHz chipset op de markt brengen en een 3,2GHz Pentium 4.

De strijd tussen AMD en Intel is dus nog lang niet gestreden. Al zal de strijd niet lang meer tussen de Athlon XP en Pentium gaan. AMD zegt zich in de toekomst te zullen gaan concentreren op de Athlon 64, een chipset die gebaseerd is op een nieuw ontwerp en waarschijnlijk in september voor het eerst verschijnt. De Athlon 64 is de desktop variant van de serverchip Opteron die vorige maand werd geïntroduceerd.