1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft-baas Steve Ballmer geeft toe dat zijn bedrijf te laat is met de introductie van een beter systeem voor beveiligingsupdates. Maar Microsoft werkt volgens de CEO hard aan een oplossing. "Ik weet dat we het beter moeten doen", aldus Ballmer. Tijdens een conferentie van onderzoeksbureau Gartner gaf Ballmer aan dat het beter beveiligen van z’n software de hoogste prioriteit heeft. "We hebben veel energie gestoken in het patchen van programma’s. Maar later dan goed was geweest."

Volgens Ballmer is het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid van Microsoft-software van vitaal belang als het gaat om het behouden van het vertrouwen van de klant. Microsoft is inmiddels halverwege in een tweejarig traject dat het ’trustworthy computing’ noemt en moet leiden tot een veiligere en meer betrouwbare computer.

Critici zeggen dat het nogal lang duurt voordat het initiatief van Microsoft effect krijgt. Ballmer hierover: "We falen zelden als het gaat om zaken die topprioriteit zijn en dit is absoluut topprioriteit. We hebben onze beste mensen erop gezet." Ballmer voegde eraan toe dat het bedrijf het mechanisme van het aanbieden van patches voor Windows en gerelateerde programma’s simpeler en minder onvoorspelbaar gaat maken.