min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Binnenkort zal er een beta versie uitkomen van de tweede service pack voor XP. Deze beta versie zal alleen voor ontwikkelaars en uiteraard beta-testers beschikbaar worden gesteld. Naast de gebruikelijke bugfixes biedt service pack 2 een aantal nieuwe dingen waaronder een verbeterd systeem voor het aanbrengen van patches en aanpassingen met betrekking tot WiFi en Bluetooth.

Veiligheid staat centraal in deze service pack. Zo zal de messenger functie die standaard in de professionele uitvoeringen van Windows zit worden afgesloten (het gaat hier niet om het instant messaging-programma ‘Messenger’). Dit om te voorkomen dat een pc via deze service slachtoffer wordt van een hacker.

Ook zal de ingebakken firewall van Windows XP worden verbeterd en zal er een pop-up killer in de service pack te vinden zijn.

Service Pack 2 ondersteunt de laatste versie van Bluetooth en moet het werken met draadloze netwerken makkelijker maken.

Er wordt verwacht dat de definitieve versie nog voor de zomer beschikbaar komt, de exacte releasedatum is nog niet bekend.