1 min

Tags in dit artikel

, ,

Computer Aid International (CAI) heeft een nieuw project opgezet om het aantrekkelijker te maken voor bedrijven en particulieren om hun oude pc’s bij de CAI in te leveren. Die pc’s krijgen in ontwikkelingslanden een tweede leven, op bijvoorbeeld scholen.

In 2003 zijn er uit Groot-Brittannië alleen al zo’n 12.000 pc’s gedoneerd aan de CAI, maar men denkt dat dit aantal in 2004 wel eens zou kunnen verdubbelen naar zo’n 25.000 oude pc’s.

Tony Roberts, Chief Executive van CAI, zegt onder meer dat bedrijven, door het doneren van pc’s, ook zekerder kunnen zijn van de bescherming van hun data. De harde schijven in de pc’s worden namelijk voordat ze worden hergebruikt even grondig gewist als bij het Ministerie van Defensie. Ook vindt Roberts dat er nog steeds teveel oude pc’s gewoon op de schroothoop terecht komen. Dit is niet alleen gevaarlijk voor het milieu, maar ook zonde aangezien de pc’s goed gebruikt kunnen worden elders.

"Feit is en blijft dat 99% van alle kinderen in de ontwikkelingslanden gaan van school af zonder ook maar ooit een pc gezien of aangeraakt te hebben. Hoewel organisaties als SchoolNet Africa wel proberen iets aan de situatie te doen is de noodzaak van pc’s nog steeds enorm." aldus Roberts.