2min Devices

KPN schenkt computers aan scholen in Afrika

KPN schenkt computers aan scholen in Afrika KPN schenkt ca. 10.000 gebruikte computers aan scholen in Afrika. KPN vervangt zijn computerbestand. De gebruikte computers worden overgedragen aan SchoolNet Africa (SNA). SNA is een Afrikaanse non-profit organisatie die ICT in het onderwijs in Afrika wil bevorderen.

KPN wil investeren in de kenniseconomie en het ICT-onderwijs. Vorig jaar heeft KPN alle scholen in Nederland voor drie jaar gratis internet aangeboden. Ditmaal wordt het Global Teenager Project ondersteund. Dit project heeft als doel om middelbare scholieren over de hele wereld door middel van internet, e-mail en chat met elkaar in contact te brengen, en kennis en ervaring te laten uitwisselen.

In oktober 2004 is SNA de campagne "One Million PCs for African Schools" gestart. KPN is het eerste bedrijf dat hier een grote bijdrage aan levert. KPN draagt de Pentiums 2 en 3 computers leeg en schoon over: software en data worden verwijderd conform het veiligheidsbeleid van KPN en de computers worden gereinigd. Dit wordt door het bedrijf SCC uitgevoerd.

SNA heeft de landen Namibië, Uganda, Kenia en Nigeria geselecteerd. KPN regelt het transport van de computers naar Afrika. Dit wordt uitgevoerd door Siso Computers B.V. In lokale centra worden de computers ter plekke gebruiksklaar gemaakt voor de scholen. Het door KPN gesponsorde project voorziet ook in de opleiding van Afrikaanse docenten om de computers in het onderwijs in te zetten. Dit alles maakt onderdeel uit van de werkgelegenheidsprojecten van SNA.