2min

Tags in dit artikel

,

In België is een vrouwelijke virusmaker enkele uren verhoord door justitie. De virusmaakster is bekend onder de bijnaam Gigabyte en is een van de weinige virusmakers die in de publiciteit treed. De virussen die ze maakt stuurt ze naar antivirus bedrijven. Het maken van virussen is niet strafbaar, slechts het verspreiden ervan.

In een radio-interview 3 weken geleden ontkende Gigabyte nog virussen te verspreiden. Een woordvoerder van justitie maakte echter bekend dit niet te geloven. Daarom is ze vandaag verhoord. Overigens zijn op de website van Gigabyte 7 virussen aangetroffen. De website is onmiddellijk offline gehaald door justitie.

Gigabyte is inmiddels weer op vrije voeten, maar justitie heeft wel 5 pc’s van haar in beslag genomen. Een Nederlandse ‘collega’ vindt dat de actie zinloos is: "Haar creaties hebben nooit echt schade aangericht. Haar pagina ging gewoon over haar hobby en toonde haar werk. Het doel was niet om mensen te infecteren."
Als de Belgische schuldig bevonden was had ze maximaal 3 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.

Gigabyte heeft een aantal zeer aparte virussen geschreven, waaronder ‘Quizy’. Quizy verandert alle audio bestanden op een pc in het liedje Jingle Bells. Verder heeft ze ook een virus geschreven in de vorm van een spelletje. Het doel is om kokosnoten tegen de hoofden van onder meer een Belgische hacker aan te gooien. Hoe meer punten er verdient worden, hoe minder bestanden het virus zal wissen.

We bedanken Frederik V voor het insturen van dit bericht.