1 min

Tags in dit artikel

,

Het software bedrijf Lindows heeft speciaal voor in de Benelux haar naam aangepast. De software wordt daar omgedoopt in Lin—s, wat je uitspreekt als lin-dash. Het Amerikaanse bedrijf heeft op haar website een officiële mededeling geplaatst. Het gebaar komt de Nederlandse burger tegemoet, aldus Lindows topman Micheal Robertson. De Nederlandse burger zou immers dezelfde rechten moeten hebben als de rest van de wereldbevolking. Dus ook al is het onder een andere naam, bestellen zou voor iedereen mogelijk moeten zijn.

In Nederland zijn de distributeurs weer tevreden. Gisteren is begonnen met de verkoop van de Lin—s pakketten. Eigenlijk verandert er niet veel voor de software en computer verkopers. Het enige wat niet meer mag, omdat het verboden is door de rechter, is het rechtstreeks bestellen bij Lindows.com.

Omdat er een groei is in de verkoop van Lindows-producten en de nieuwe naam aan iedereen bekend moet worden gemaakt, is er een nieuwe domeinnaam aangemaakt door softwarehandel Mensys.

Hiermee omzeilt Lindows.com de uitspraak van de rechter. De rechter had de merknaam namelijk verboden in onder andere Nederland.